در سراسر دنیا ، افراد ممکن است با جنسیتی متولد شوند که با علایق و ظاهر آنها متفاوت باشد. به این منظور که خواستار جنسیتی غیر از جنسیت اصلی خود هستند. می توان گفت که این افراد ظاهری دخترانه دارند ولی در رفتارهایشان ، علایق و تمایلات پسرانه مشاهده می شود. برعکس این قضیه نیز صدق می کند که به اصطلاح به این افراد ، ترنس جندر یا تراجنسیتی گفته می شود. برای حل این مشکل ، می توان به جراحی های تطبیق جنسیت روی آورد. از این رو ، در صورتی که شما نیز با این مشکل روبرو هستید ، می توانید با مراجعه به دکتر شکوه شاهمرادی ، بهترین جراح تطبیق جنسیت کرج ، این کار را صورت دهید و ادامه روند زندگی خود را با علایق مد نظرتان پیش ببرید.
ترنس جندر چیست؟
تراجنسیتی ها یا به اصطلاح ترنس جندرها ، افرادی هستند که هویت جنسی آنها با جنسیتی که با آن متولد شده اند ، کاملا فرق دارد. از این رو ، ممکن است تمایلی به زندگی کردن در بدن خود نداشته باشند و قصد انجام جراحی تطبیق جنسیت داشته باشند. به همین منظور ، از دید جامعه ، بسیار مورد قضاوت قرار می گیرند. اما مسئله این است که هویتی که آنها با آن زندگی می کنند برخلاف خواسته خودشان است. از این رو ، لازم است به آنها احترام گذاشت و با توجه به علایق آنها ، با مشاور خوب در این زمینه مشورت نمود. نکته مهم این است که ترنس جندرها ، به چند دسته تقسیم بندی می شوند. در ادامه هر کدام از آنها بررسی می شود.
انواع ترنس جندر
افرادی که دارای این اختلال هویتی هستند ، صرفا به یک صورت در جامعه ظاهر نمی شوند. انواع متداول ترنس جندر به شکل زیر می باشد:
ترنس جندر مرد به زن
یکی از انواع اختلالات تراجنسیتی ، افرادی هستند که در بدو تولد مرد بوده اند ولی با گذر زمان ، هویت زنانه کسب کرده اند. این افراد ، برای آشکار کردن هویت خود ، از طریق پوشش ، هورمون ، جراحی و غیره اقدام می کنند.
ترنس جندر زن به مرد
این نوع تراجنسیتی ، دقیقا عکس مورد اول می باشد. به این منظور که افراد در ابتدای تولد ، زن بوده اند و با گذر زمان ، با پوشش های مردانه ، جراحی تطبیق جنسیت ، هورمون درمانی و غیره ، تلاش بر آشکارسازی هویت اصلی خود کرده اند.
افراد غیر دودویی (نان باینری)
افرادی که هویت آنها مشخص نیست ، به نان باینری اطلاق می شوند. به این منظور که نه کاملا مردانه رفتار می کنند و نه کاملا زنانه. از این رو ، می توان گفت این افراد ، ترکیبی از مرد و زن ، هیچکدام یا خارج از آنها هستند.
جندر کوئیر
این اصطلاح می تواند برای افرادی که هنوز هیچ هویتی برای آنها مشخص نشده است ، استفاده شود. بنابراین ، این اصطلاح برای هر کس ، تعریف متفاوتی دارد و صرفا به یک هویت مردانه یا زنانه ، ختم نمی شود.
جنسیت سیال
افرادی که احساس جنسیتی آنها ، در زنان های مختلف ، متفاوت است و ممکن است بسته به شرایط تغییر کند ، به اصطلاح به آنها این نام را اختصاص می دهند. در واقع هویتی که برای خود در نظر گرفته اند ، متغیر است و دائما قصد تغییر آن را دارند.
جنسیت دوگانه
افرادی که هویت آنها متشکل از مرد و زدن است ، دارای جنسیت دوگانه هستند. به این منظور که ممکن است در آن واحد هم احساس مرد بودن داشته باشند و هم احساس زن بودن. از این رو ، از هر دو هویت خود در شرایط مختلف ، استفاده می کنند و مطابق آن رفتار می کنند.
بی جنسیتی
اشخاصی که احساس می کنند هیچ هویت و جنسیتی ندارند و به اصطلاح ، هیچ یک از عناصر مردانگی یا زنانگی در وجود آنها پررنگ نیست ، ترجیح می دهند که در هیچ یک از طبقه بندی های جنسیتی قرار نگیرند. از این رو ، خود را بدون هیچ هویت و جنسیتی معرفی می کنند.
ترامردانه
افرادی که در ابتدای تولد با جنسیت زنانه متولد شدند ولی با هویت جنسیتی مردانه زندگی می کنند و تمایل زیادی به مردانگی دارند.
ترازنانه
کسانی که از ابتدا جنسیت مردانه داشتند ، اما تمایلات و هویت جنسیتی آنها ، کاملا زنانه می باشد. این مورد ، دقیقا عکس هویت ترامردانه می باشد.
دو روح
این اصطلاح و هویت برای افرادی می باشد در جامعه خود نقش هویتی و جنسیتی مختلط یا متفاوتی دارند. عمدتا در جوامع بومی آمریکایی ، این اصطلاح بیشتر به کار برده می شود.
تفاوت ترنس جندر با دو جنسه
ممکن است شما نیز این دو نام را زیاد شنیده باشید ، اما تفاوت میان آنها را ندانید. بسیاری از افراد ، تصور می کنند که ترنس جندر و دوجنسه ، هر دو به یک معنی می باشد ؛ اما این موضوع کاملا اشتباه است. باید گفت که افراد دو جنسه ، از زمان تولد خود ، هر دو اندام جنسی زنانه و مردانه را دارا هستند. به این منظور که هم می تواند زن باشد و هم مرد و این موضوع ، از نظر فیزیکی ، کاملا آشکار است.
اما ترنس جندر به این معنا است که فرد در بدو تولد ، فقط یک اندام جنسی را دارد ، اما با گذر زمان ، ممکن است خلق و خویی برخلاف جنسیت خود داشته باشد. به این منظور که فردی ظاهری کاملا زنانه دارد اما رفتارهای او تماما مانند یک مرد است. این امر ، به صورت عکس نیز صدق می کند. نکته حائز اهمیت این است که افراد دو جنسه ، راحت تر می توانند جراحی تغییر جنسیت را انجام دهند و در سطح جامعه ، از نظر عموم ، قابل قبول تر هستند.
آیا ترنس جندرها همان همجنسگراها هستند؟
باید گفت خیر. این امر نیز در سطح جامعه ، به اشتباه برداشت می شود. پیش تر درباره افراد ترنس جندر و نحوه رفتار آنها در زندگی ، پرداخته شد. اما افراد همجنسگرا چه ویژگی هایی دارند؟ به طور کلی ، می توان گفت که هم جنسگراها هیچ تضادی در رفتارهای خود ندارند و از نظر روحی و جسمی ، کاملا عادی و مانند دیگران می باشند. اما نکته ای که تفاوت اصلی آنها را مشخص می کند این است که این افراد ، تمایل زیادی به برقراری ارتباط جنسی با هم جنس خود دارند. از این رو ، ممکن است عده زیادی از آنها فاصله بگیرند. به همین منظور ، افراد همجنسگرا ، بیشتر در معرض اختلالات روحی قرار می گیرند.