متودیوپلاستی

متوئیدیوپلاستی ، متودیوپلاستی یا متوایدوپلاستی ، نوعی جراحی تطبیق جنسیت است که به آن “متا” نیز گفته می‌شود. در این روش ، از بافت کلیتوریس برای ایجاد نئوفالوس استفاده می‌شود که به معنای واقعی کلمه یک آلت تناسلی جدید است. قبل از انجام این جراحی، شما باید حداقل یک سال تحت درمان هورمون جایگزین قرار بگیرید. متویدیوپلاستی یک جراحی است که گاهی توسط افرادی که از بدو تولد به آنها زنان اختصاص داده شده، درخواست می‌شود. این جراحی به آنها کمک می‌کند تا بدن فیزیکی آنها با جنسیتی که واقعاً هستند، هماهنگ شود. متویدیوپلاستی نارسایی جنسیتی را درمان می‌کند. هدف جراحانی که جراحی‌های تطبیق جنسیت را انجام می‌دهند، تولید یک آلت تناسلی با طول مناسب، ایجاد اندام تناسلی طبیعی و توانایی ادرار کردن در حالت ایستاده است.

 

متودیوپلاستی جراحی تطبیق جنسیت - کتر شکوه شاهمرادی

 

قبل از متودیوپلاستی چه اتفاقی می‌افتد؟

قبل از انجام متویدیوپلاستی، احتمالاً این کارها را انجام خواهید داد:

  • برای ارزیابی سلامت خود و کسب اطلاعات بیشتر در مورد سابقه پزشکی خود یک معاینه فیزیکی انجام دهید.
  • دریافت آموزش بیمار در مورد خطرات، مزایا و الزامات مراقبت پس از جراحی.
  • برای اطمینان از درک شما از این روش، یک ارزیابی سلامت روان انجام دهید. ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی نیز تأثیر آن را بر زندگی شما توضیح می‌دهند. شما باید نامه ارجاع جراحی از دو متخصص بهداشت روان واجد شرایط داشته باشید. این زمان است که درباره انتظارات خود از جراحی صحبت کنید.
  • حداقل یک سال از هورمون درمانی استفاده کنید.
  • حداقل یک سال مطابق با هویت جنسی خود زندگی کنید.
  • توصیه‌های بهداشتی، از جمله ترک سیگار و کاهش وزن را دریافت کنید که خطر عوارض را کاهش می‌دهد.

فیستول مجرای ادراری؛ عارضه شایع تطبیق جنسیت زن به مرد

یکی از شایع‌ترین عوارض پس از جراحی فالوپلاستی و متودیوپلاستی برای تطبیق جنسیت زن به مرد، فیستول UC یا فیستول مجرای ادراری است. فیستول یک حفره است که در مجرای ادراری ایجاد می‌شود و باعث نشت ادرار می‌شود. این عارضه ممکن است ناشی از عللی نظیر عدم خون‌رسانی کافی به مجرای ادراری، عفونت، و استفاده طولانی مدت از سوند ادراری باشد.

فیستول مجرای ادراری معمولاً در مدت زمان کوتاهی پس از جراحی، در نقطه‌ای که مجرای ادراری اصلی به مجرای ادراری جدید ساخته شده متصل می‌شود، اتفاق می‌افتد. تقریباً 66 درصد از فیستول‌ها به طور خودبه‌خود در مدت کوتاهی برطرف می‌شوند. اما ترمیم فیستول‌های مزمن ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد و زمان زیادی حتی تا بیش از 6 ماه را برای بهبود نیاز داشته باشد. برخی از فیستول‌ها ممکن است پس از بهبود، بافت اسکاری تولید کنند که باعث تنگی مجاری ادراری می‌شود.

تفاوت بین عمل متودیوپلاستی و فالوپلاستی در چیست؟

در عمل متودیوپلاستی، برای ایجاد آلت تناسلی جدید از بافت‌های اندام تناسلی موجود مانند کلیتوریس و بافت واژن استفاده می‌شود. آلت تناسلی جدید به شکل یک میکروپنیس شبیه می‌شود و احساسی که در این ناحیه داشته‌اید از بین نمی‌رود، بلکه می‌توانید بعد از متودیوپلاستی نعوظ را تجربه کنید.

عمل فالوپلاستی برای ایجاد آلت تناسلی از بافت‌های بزرگ‌تری از پوست و ماهیچه‌های دیگر نقاط بدن مانند جلوی بازو، ران، یا کمر استفاده می‌کند. آلت تناسلی تشکیل شده در عمل فالوپلاستی، اندازه‌ای بزرگ‌تر و ظاهری طبیعی‌تر دارد، اما برای توانایی رسیدن به نعوظ، به عمل‌های دیگری نیز نیاز خواهید داشت. برخی از افراد ممکن است تصمیم بگیرند که بعد از عمل تطبیق جنسیت واژن، عمل فالوپلاستی را نیز انجام دهند.

مزایای عمل تطبیق جنسیت واژن چه مواردی هستند؟

مزایای عمل تطبیق جنسیت واژن عبارت‌اند از:

  • داشتن یک اندام تناسلی زیبا و طبیعی
  • حفظ حس جنسی و تجربه نعوظ
  • قابلیت ادرار کردن در حالت ایستاده

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر عمل متودیوپلاستی انجام داده‌اید، باید دستورالعمل‌های جراح خود در مورد برنامه ویزیت‌ها و توان‌بخشی را دنبال کنید. تیم پزشکی شما همیشه آماده پاسخگویی به سؤالات شماست، بنابراین جهت رفع نگرانی‌های خود، برای تماس گرفتن تردید به خود راه ندهید. گرچه، در صورت مشاهده موارد زیر فوراً باید با پزشک خود یا اورژانس تماس بگیرید:

  • علائم عفونت مانند تب، ورم یا چرک داشتن
  • خونریزی بیش از حد داشتن
  • مشکل یا درد به هنگام ادرار
  • درد بدن که بیش از حد طول می‌کشد یا به نظر می‌رسد شدید است

آسیب دیدن مثانه و راست روده؛ عارضه پر خطر FTM

آسیب مثانه و راست روده یا رکتوم از جمله عوارض تطبیق جنسیت زن به مرد است که به ندرت اتفاق می‌افتد. اما اگر بروز یابد، بیمار را با خطر جدی مواجه خواهد کرد. این عارضه معمولاً در اثر انجام عمل واژینکتومی یا تخلیه و بستن واژن در کوتاه مدت به وجود می‌آید.

تشخیص زودهنگام در این زمینه بسیار حیاتی است، زیرا می‌توان آسیب را در حین عمل ترمیم کرد. در غیر این صورت، ممکن است بیمار علائم سپسیس یا عفونت خون نشان دهد و به جراحی نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، برای درمان فیستول‌های مثانه و رکتوم، نیاز به چندین جراحی در طول یک دوره است.

 دکتر شکوه شاهمرادی

 دکتر شکوه شاهمرادی، جراح عمومی و تطبیق جنسیت در کرج، با تجربه بالا و تحصیلات عالی، ایشان یکی از بهترین جراحان عمومی در کرج هستند که در زمینه جراحی‌های تطبیق جنسیت نیز فعالیت می‌کنند و حامی افراد ترنسجدر هستند. ایشان همواره در تلاش‌اند تا به بهبود کیفیت زندگی این گروه کمک کنند و در این راه تلاش بسیاری دارند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چاپ صفحه