بسیاری از افرادی که قصد انجام عمل تطبیق جنسیت را دارند ، این سوال برای آنها به وجود می آید که آیا این جراحی عوارض دارد؟ باید گفت که هر جراحی ، ممکن است عوارضی را با خود به دنبال داشته باشد. این جراحی نیز در این دسته قرار می گیرد. برخی از این عوارض به صورت کلی بروز می دهد و برخی دیگر ، با توجه به نوع عمل ، با دیگری فرق دارد. در ادامه به بررسی هر کدام از آنها پرداخته می شود. دقت کنید که اگر برای این جراحی ، از بهترین جراح تطبیق جنسیت کمک بگیرید ، بهترین نتیجه و کمترین عوارض را در پی خواهید داشت.
آیا عمل تطبیق جنسیت عوارض دارد؟
باید گفت بله. عمل تطبیق جنسیت ، برخی عوارض را با خود به همراه دارد که بروز آنها در همه یکسان نیست. از این رو ، با توجه به شرایط فیزیکی افراد ، نوع جراحی و مهارت جراح ، می تواند عوارض به شکل های گوناگونی در افراد بروز دهد. برخی از شایع ترین آنها یا توجه به نوع عمل ، در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد.
عوارض عمل تغییر جنسیت از مرد به زن
همانطور که اشاره شد ، با توجه به نوع عمل ، عوارض ها متفاوت هستند. برخی از عوارض تطبیق جنسیت مرد به زن عبارتند از:
- ایجاد شکاف ، پارگی یا فیستول بین راست روده و واژن ( نشت گاز یا خروج مدفوع از واژن)
- کاهش میل جنسی
- ناتوانی در ارگاسم بعد از عمل واژینوپلاستی
- نکروز و مرگ سلولی کامل یا جزئی در واژن ، کلیتوریس یا لب های ساخته شده (این عارضه نادر است)
- پارگی و خونریزی در ناحیه بخیه ها
- باریک شدن یا بسته شدن واژن جدید (باعث بروز درد هنگام رابطه جنسی می شود)
- باریک شدن یا بسته شدن خروجی مجرای ادرار (باعث ایجاد مشکل در ادرار و درد زیاد می شود)
- درد و خونریزی
عوارض عمل تغییر جنسیت از زن به مرد
نوع دیگری از این جراحی ، تغییر جنسیت از مرد به زن است. این عمل نیز مانند تغییر مرد به زن ، می تواند مشکلات و عوارضی را بعد از عمل با خود به دنبال داشته باشد. برخی از شایع ترین آنها عبارتند از:
- کاهش حس در نوک سینه ها
- ایجاد اسکار در قفسه سینه
- نکروز و بافت سلولی
- عفونت
- تجمع مایع در محل جراحی
- کاهش میل جنسی
- ناتوانی در ارگاسم
- درد و خونریزی
عوارض هورمون درمانی در عمل تطبیق جنسیت
باید گفت که در این جراحی ، هورمون درمانی انجام می شود تا عملکرد بهتری مشاهده شود. اما نکته حائز اهمیت این است که این کار ، عوارض و مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد. این مشکلات به شرح زیر می باشند:
- افزایش فشار خون
- بیماری آپنه خواب
- بروز بیماری های قلبی
- ناباروری
- ایجاد تومورهای موثر بر غده هیپوفیز
- افزایش وزن کنترل نشده
- لخته شدن خون
- سطح بالای آنزیم های کبدی
- استرس و اضطراب و غیره
آیا می توان بعد از عمل تطبیق جنسیت باردار شد؟
یکی از مهمترین عوارض بعد از عمل تطبیق جنسیت ، عدم باروری است. در واقع با انجام این عمل ، به دلیل این که اندام های مولد تخمک و اسپرم از بدن خارج می شوند ، نمی توان تولید مثل صورت داد. از این رو ، امکان باروری بعد از تغییر جنسیت ، به هیچ عنوان وجود ندارد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که اگر می خواهید باردار شوید ، اما قصد انجام عمل تطبیق جنسیت را نیز دارید ، می توانید قبل از اقدام برای آن ، اسپرم یا تخمک خود را فریز کنید. در این صورت می توانید بعد از جراحی ، با استفاده از روش های بیولوژیکی ، بچه دار شوید. بنابراین ، نگرانی برای آن وجود نخواهد داشت.
چگونه می توان طوری برای جراحی تطبیق جنسیت آماده بود که از عوارض آن پیشگیری کرد ؟
با رعایت این نکات و دنبال کردن توصیه های پزشک خود ، می توانید آمادگی بیشتری برای این پروسیجر داشته باشید و احتمال عوارض بعد از جراحی تطبیق جنسیت را به حداقل برسانید. برای آماده سازی جهت جراحی تطبیق جنسیت و کاهش عوارض احتمالی ، می توانید اقدامات زیر را مد نظر قرار دهید :
مشاوره پزشکی و روان شناسی : قبل از جراحی ، جلسات مشاوره با پزشک و متخصص روان شناسی ضروری است که بری سلامت روانی بسیار با اهمیت است. این مشاوره ها به شما کمک می کنند تا از آمادگی روانی و فیزیکی خود اطمینان حاصل کنید و از انتظارها و تغییرات بعد از جراحی مطلع شوید.
آماده سازی بدن : رعایت رژیم غذایی مناسب می تواند به بهبود فرآیند ترمیم بعد از جراحی کمک بسزایی کند. در این صورت پزشک ممکن است فرد را تشویق به ترک سیگار و مصرف الکل و رعایت یک رژیم غذایی سالم کند.
قطع یا تنظیم داروها : مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد انعقاد خون و هورمون های خاص باید پیش از جراحی قطع و یا تنظیم شود که پزشک توصیه های دقیقی را در این باره خواهد داشت.
آموزش مراقبت های پس از جراحی : آشنایی با مراقبت های بعد از جراحی تطبیق جنسیت از جمله بهداشت زخم ها ، محدودیت های حرکتی ، و روش های کنترل درد به شخص کمک می کند تا دوران بهبودی بهتری داشته باشد و از بروز عفونت و عوارض بعد از جراحی تطبیق جنسیت جلوگیری کند.
انجام آزمایش ها و ارزیابی های پزشکی : پزشک معمولاً مجموعه ای از آزمایش ها شامل ارزیابی سلامت عمومی ، عملکرد کبد و کلیه ، وضعیت قلب و عروق ، و بررسی هورمون ها را تجویز می کند. آمادگی بدنی سالم به کاهش ریسک های جراحی کمک بسزایی می کند.
برنامه ریزی برای حمایت پس از جراحی : داشتن حمایت خانوادگی یا همراه ، و یا حتی کمک گرفتن از پرستار حرفه ای در هفته های اولیه بعد از جراحی می تواند به بهبود سریع تر و کاهش عوارض بعد از جراحی تطبیق جنسیت کمک کند و از فشار جسمی و روانی می کاهد.