مراقبت های بعد از پروتز بیضه شامل رعایت رژیم غذایی ، انجام فعالیت های سبک روزانه ، استفاده از کمپرس یخ ، مصرف داروهای تجویزی در زمان مقرر و همچنین مراقبت کامل از زخم به روش های مختلف است که کمک می کند تا بعد از جراحی ، روند بهبود سریعتر پیش برود. در ادامه مطلب هر کدام از این موارد مورد بررسی قرار میگیرد. انجام این روش های مراقبتی از جمله نکات مهمی است که به اندازه خود جراحی اهمیت دارد.
همچنین رعایت این نکات ، در کاهش عوارض بعد از جراحی و تسریع دوره نقاهت ، تاثیرگذار است. دکتر شکوه شاهمرادی ، در این زمینه تخصص و مهارت دارد. از این رو ، در صورتی که این عمل را انجام داده اید یا قصد انجام آن را دارید ، می توانید به وی مراجعه نمایید.
اهمیت مراقبت پس از جراحی پروتز بیضه و عوارض آن
پروتز بیضه علی رغم مزیت های متنوعی که به همراه دارد ، مانند سایر جراحی ها با عوارض خاص خود همراه بوده که دقت و توجه بیمار را می طلبد. اگرچه برخی از این عوارض گاهی به ندرت رخ می دهند ، اما هر کدام از آنها ، از اهمیت خاصی برخوردارند که مراقبت های بعد از جراحی ، می تواند در کاهش این عوارض بسیار موثر باشد.
از جمله عوارض این جراحی این است که بدن ، ممکن است پروتز را به بیرون پس بزند یا اینکه دچار نشتی و پارگی شود. در اینصورت نیاز به جراحی و خارج کردن ایمپلنت خواهد بود.
انجام دادن کارهایی که به عنوان مراقبت های بعد از پروتز بیضه ، توسط پزشک جراح پیشنهاد می شود ، در دستیابی به بهبودی سریع بعد از بیماری تاثیر مثبت دارد. از همین رو ، هر چقدر نسبت به مراقبت های بعد از عمل حساس تر باشید ، به همان اندازه زودتر و سریع تر از دوران نقاهت گذر می کنید.
ضمن اینکه هیچ بیماری علاقه ندارد علاوه بر مساله اصلی ، درگیر عوارض اضافی شود که نیاز به رسیدگی و استراحت مجدد داشته باشد. بنابراین پیشنهاد این است که نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت بیضه را به دقت اجرا کنید.
چگونه از پروتز بیضه خود پس از جراحی مراقبت کنم؟
رعایت بهداشت مناسب ، پرهیز از فعالیتهای سنگین و پیروی از توصیههای جراح نکات کلیدی است. نکات دیگری نیز برای توجه کردن وجود دارد. که در ادامه این نکات شرح داده می شود.
- رژیم غذایی باید در روزهای ابتدایی ، به درستی رعایت شود. در واقع با خوردن مایعات و خوراکی های سبک باید شروع کرد. بعد از آن به مرور به سبک غذایی سابق بازگردید.
- فعالیت جسمی را باید محدود و حساب شده انجام دهید. جهت کاهش تورم احتمالی در بیست و چهار ساعت اول ، استراحت مطلق داشته باشید. طی هفته اول ، از فعالیت های شدید روزانه و انجام حرکات ورزشی و همچنین فعالیت جنسی خودداری کنید. پس از آن نیز به احساس خود تکیه کنید. اگر حس خستگی و ناراحتی و درد داشتید همچنان به استراحت کردن بپردازید و بعد از برطرف شدن آن ، فعالیت های سبک را آغاز کنید.
- بهتر است حدود یک ماه پس از جراحی ، از بلند کردن وزنه های سنگین ، دوچرخه سواری یا موتور سیکلت و هرگونه فعالیت بدنی شدید خودداری کنید.
- از کمپرس آب سرد یا یخ روی موضع مورد نظر استفاده کنید. این کار را در روز اول چندین بار تکرار کنید تا از تورم ناحیه تحت درمان کاسته شود.
- به شرط بررسی وضعیت سلامتی و حس بهبودی ، سبک بودن وظایف شغلی و انجام مراقبت های بعد از پروتز بیضه ، می توانید دو یا سه روز پس از عمل به محل کار بازگشته و فعالیت های خود را از سر بگیرید. اکثر مردان در عرض چهار الی شش هفته بهبود می یابند. اما فراموش نکنید که احتمال بروز درد و ناراحتی حین کار نیز وجود خواهد داشت.
نکات مهم پس از جراحی پروتز بیضه
مراقبت های بعد از این جراحی ، از اهمیت بالایی برخوردار است. اما در پی آن ، لازم است برخی نکات ضروری را رعایت کنید. در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
- روزانه می توانید دوش بگیرید اما ناحیه جراحی را مستقیما زیر آب نگیرید. حداقل پنج روز تا زمان مناسب صبر کنید.
- برای باز کردن باند پانسمان عجله نکنید. اجازه دهید چند روز در جای خود باقی باشد تا فرایند بهبودی تکمیل شود.
- ادرار کردن شما نباید با مشکل خاصی مواجه شود. اگر به مساله خاصی برخوردید ، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- از پوشش های محافظتی برای کیسه بیضه استفاده کنید.
- پزشک برای پیشگیری از عفونت ، اصولا آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. داروها را در زمان مقرر و بدون دستکاری دوز ، استفاده کنید.
بعد از جراحی کاشت پروتز بیضه چقدر طول می کشد تا احساس بهتری داشته باشم؟
پس از عمل ، به زمان کمی برای بهبودی نیاز دارید. پروتز بیضه دوران نقاهت طولانی نداشته و به شرط رعایت نکات مراقبتی بعد از جراحی ، می توانید به سرعت به وضعیت سابق زندگی بازگردید.
چه زمانی می توانم بعد از جراحی کاشت پروتز بیضه رابطه جنسی داشته باشم؟
پس از جراحی کاشت پروتز بیضه ، ایده خوبی است که یک یا دو هفته برای آمیزش جنسی صبر کنید. زیرا ممکن است به ناحیه جراحی فشار وارد شود و منجر به عوارض متعددی شود. از این رو ، برای انجام این کار ، حتما با جراح مربوطه مشورت کنید.